Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Добровільне об'єднання громад

Дата: 27.02.2018 14:58
Кількість переглядів: 987

Фото без описуКерівник апарату райдержадміністрації Світлана Юзепчук повідомила, що на оперативній нараді 12.02. голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що за добровільним принципом громади утворюватимуться до кінця 2018 році. Кабінет Міністрів України розпочинає вивчати питання реорганізації структури виконавчих гілок влади, адже в області є райони, які завершили процес об’єднання громад. На черзі - передача делегованих функцій ОТГ, райдержадміністрації лишають функції префектури.

Тому в період передачі делегованих повноважень, задля  надання кваліфікованої допомоги та налагодження дієвої співпраці голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович запровадив виїзні зустрічі на місцях в ОТГ району.

Нагадаємо, що керівники структурних підрозділів райдержадміністрації вже здійснили такі виїзди до Велимченської та Забродівської громад.

Сільський голова Микола Маргес коротко розповів про діяльність об’єднаної територіальної громади. Основне над чим працюють – це наповнення бюджету. «Перспектива в об’єднаній громаді однозначно є, дуже шкодую, що не об’єднались ще два роки тому», - голова Самарівської ОТГ Микола Маргес.

Далі кожен представник галузі, а це: начальник управління фінансів Людмила Ковч, начальник відділу агропромислового розвитку Павло Ковч, начальник служби у справах дітей Сергій Ковч, начальник управління соціального захисту населення Микола Бебес, начальник відділу культури райдержадміністрації Олена Горнік, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Костючик, головний спеціаліст та завідувачка методичним кабінетом відділу освіти молоді та спорту Тетяна Данилюк та Тетяна Ганжа, завідувач сектору містобудування та  архітектури Іван Шнит, завідувач архівного сектору Наталія Головій, начальник Ратнівського  бюро правової допомоги Михайло Михалевич, директор-голова з припинення юридичної особи Ратнівського центру зайнятості населення Іван Миронюк.

Члени робочої групи обговорили бюджетні питання, зокрема  співфінансування закладів спільної комунальної власності та створення резервного фонду, перспективи залучення незайнятого населення громади, роботу бібліотечної системи та закладів культури громади, участі у районних освітніх, прийняття сільськогосподарських програм, архівування справ ОТГ, надання правової допомоги первинного та вторинного рівнів.

Підняли  ряд соціальних питань, зокрема введення у штат соціального працівника, прийом документів для отримання соціальних допомог і виплат від населення, організацію роботи із різними категоріями дітей та сімей. 

Відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь