Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Семінар вчителів предметів спортивно-естетичного та технологічного циклів

Дата: 26.03.2019 07:28
Кількість переглядів: 775

21 березня на базі ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Межисить відбувся семінар вчителів предметів спортивно-естетичного та технологічного циклів на тему «Проблемне навчання як засіб формування пізнавальної самостійності учнів».

Відкрила семінар Галина Іванівна Хомук, заступник голови Самарівської ОТГ з гуманітарних питань, яка акцентувала увагу присутніх на важливості формування у дитини бажання здобувати знання і вчитель повинен стати тим провідником, який допоможе  їй торувати цю непросту стежку.   Кожен педагог повинен використовувати новітні технології, в тому числі і проблемне навчання, при якому вчителем організовується самостійна і пошукова діяльність, і, як наслідок, учень засвоює нові знання, вміння, розвивається дослідницька активність, формуються творчі здібності.

Розповіла про навчальний заклад  і запросила на «панораму педагогічних ідей»  Лариса Галактіонівна Вакуліч, директор ЗОШ.

Поділилися своїм досвідом О.М. Неводнічик, вчитель трудового навчання та В. С. Касянчук, вчитель образотворчого мистецтва, які показали фрагменти інтеграційної роботи по формуванню пізнавальної самостійності на уроках вчителів естетично-технологічного циклу. Педагоги продемонстрували як поетапно діти набувають знань і вмінь, створюючи виріб, при цьому обґрунтували, що для засвоєння різних технік виготовлення потрібне почергове набуття інтегративного досвіду  та навичок.

Своєрідним продовженням теми щодо формування пізнавальної самостійності став квест «Есенція успіху», координатор С. Д. Петручик. Було сформовано три команди «Гармонія», «Калейдоскоп», «Грація», кожна з яких пройшла маршрут із шести станцій. Учасники виконували завдання і отримували підказки, де були зашифровані назви станцій, а також слова-ключі за допомогою яких наприкінці квесту був розгаданий вислів В. О. Сухомлинського «Творіння людини – вище напруження усіх духовних сил. Це і життєва мудрість, і майстерність, і мистецтво».

Учасники семінару продовжили свою роботу в групах. Для вчителів естетичного та технологічного спрямування О М. Неводнічик провів майстер-клас «Оздоблення виробів з деревини та кераміки технікою «декупаж»», а  В. Т. Халамай, вчитель фізичної культури НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-дитячий садок» с. Самари-Оріхові, ознайомив колег з програмою Всеукраїнського спортивно-масового заходу для школярів «Cool Games».

Власними надбаннями та ідеями щодо «Створення проблемних ситуацій на уроках предметів спортивно-естетичного та технологічного циклів» поділилися усі учасники семінару. О.М. Неводнічик презентував свої напрацювання, які він неодноразово апробував на уроках трудового навчання.

Підсумувала роботу семінару Валентина Сергіївна Зданевич, керівник методичного об’єднання вчителів предметів спортивно-естетичного та технологічного циклів, яка виділила основні тези щодо формування пізнавальної активності за допомогою проблемного навчання.

Хвилинкою релаксації став гурт «Явір», який бадьорою піснею допоміг зняти напруження після плідної роботи.


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь