Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Акція «Вбережіть батьків від COVID-19»

Дата: 26.06.2020 10:38
Кількість переглядів: 710

В області триває акція «Вбережіть батьків від COVID-19»

Епідемічна ситуація з COVID-19  в Україні та області зокремавкрай напружена та небезпечна. Уже другий тиждень поспіль іде зростання кількості нових випадків COVID-19. При цьому збільшилася кількість людей, у яких виявили пневмонію та осіб котрі потребують госпіталізації. За статистикою, у найбільшій зоні ризику ураження коронавірусом перебувають люди старшого віку. Знижений імунітет та хронічні хвороби роблять їх особливо вразливими.

Від початку пандемії станом на 24 червня у Волинській області лабораторно підтверджено 1955 випадків інфікування коронавірусом в т.ч. Ратнівському районі 100 випадків. Аналіз підтверджених випадків за віковою групою показує, що  майже 50% захворілих це особи  віком 50 років та старші. За цей період в області померло 57 осіб, в т.ч. районі 3 особи .З їх числа 47 осіб (майже 84%) саме з цієї вікової категорії. Майже усі померлі хворіли перед тим, як заразились коронавірусом: близько 55% мали хворобу серця, в тому числі гіпертонію, 12%  — цукровий діабет, 7% онкологічні захворювання, 1-5% становили хронічні захворювання нирок, органів дихання та інші.

Пам’ятайте, це не просто статистика, за кожною цифрою – життя людини. Життя та здоров’я  наших батьків і матерів, дідусів і бабусь, тому саме зараз  вони потребують Вашої посиленої  уваги та підтримки.

А допоможуть зберегти здоров’я Ваших близьких прості і дієві поради:

  1. Детально розкажіть своїм рідним про небезпеку коронавірусу, симптоми захворювання та необхідність негайного звернення до лікаря уразі появи підвищеної температури, кашлю, нежитю чи проблем із диханням.
  2. Не залишайте рідних без спілкування, підтримуйте їх емоційний стан, щоб вони не відчували себе пригніченими через самотність.
  3. Поінформуйте рідних про основні методи запобігання хворобі: регулярне миття рук з милом, дезінфекція рук і поверхонь спиртовмісними засобами та носіння маски, самоізоляція, часте провітрювання приміщень. Щоб руки були чистими, їх достатньо мити з милом під проточною водою протягом 20 секунд. Миття рук обов’язкове: до, під час і після приготування їжі; перед споживанням їжі; до і після догляду за хворим; до і після обробки порізів або ран; після видування носу, кашлю або чхання; після того, як винесли сміття, а також, якщо торкалися домашніх тварин чи корму, прибирали за твариною, тощо.
  4. Забезпечте їх усім необхідним, щоб вони не мали потреби виходити з дому. Придбайте для них продукти, предмети першої необхідності, ліки та антисептики.
  5. Спілкуючись із рідними, дотримуйтеся дистанції та правил гігієни, щоб не заразити їх і не заразитися самим.
  6. Частіше запитуйте рідних про стан їх здоров’я.

Бережіть себе і оточуючих, будьте здорові!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь