Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

ДЕРЖАВНІ ДОПОМОГИ ПО НОВОМУ

Дата: 31.07.2020 12:02
Кількість переглядів: 864

Управління соціального захисту населення Ратнівської райдержадміністрації  повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України № 632 від 22 липня 2020 року

 передбачено зміну алгоритму розрахунку  державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям з 1 липня 2020 року.

 

 З 1 липня 2020 р. призначення і виплата державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям особам, у яких закінчився строк  таких виплат у березні — червні 2020 р., здійснюється лише після подання нової заяви з необхідними документами та декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги;

державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям та допомога на дітей одиноким матерям особам, які звернулися за її призначенням у липні — серпні 2020 р., призначається і виплачується починаючи з липня 2020 року.

            Також постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 632 затверджено Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги та внесено зміни до порядку їх призначення. Починаючи з липня дохід буде братись за попередні два квартали,

 що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги ( для осіб, які звернулись у липні враховуватиметься дохід за четвертий квартал 2019 та перший квартал 2020 років). До середньомісячного сукупного доходу враховуватиметься заробітна плата в розмірі, що залишається після сплати податку на доходи фізичних осіб (раніше брали нараховану заробітну плату). Одним із  основних нововведень – врахування в дохід отриманої субсидії на оплату житлово-комунальних  послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу.

 ВІДПОВІДНО до нової постанови,  при  призначенні допомоги на дітей одинокої матері  як і допомоги малозабезпеченим сім’ям  враховується факт працевлаштування працездатних членів сім’ї, майновий стан (наявність у власності другого житла або транспортного засобу, що підлягає реєстрації, з дати випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа), здійснення покупки чи оплати послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням на суму, що перевищує 50 тисяч гривень. Відповідальність за недостовірні відомості несе одержувач державної допомоги.

 Відмінено призначення допомоги малозабезпеченій сім’ї, як виняток, за рішенням комісії.

   Наявність (відсутність) у власності членів сім’ї іншого житла, транспортних засобів зазначається у декларації.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ про те що, основною вимогою при заповнені заяви та декларації  є необхідність вказувати ідентифікаційні коди всіх членів сім’ї (мається на увазі всіх дітей) та паспортні дані дітей починаючи з чотирнадцятирічного віку.

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь