Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Ратнівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості інформує

Дата: 19.08.2020 12:09
Кількість переглядів: 690

Плідна робота дає результат.

   Сім’я Романюків із села Шменьки минулого року стала активним учасником  агропроєкту «Територія майстерності». Цьогорічі Василь та Оксана –молоді господарі, які вирощують огірки та томати у теплицях та відкритому грунті- учасники проєкту «Успіх в дії». Сьогодні фахівці Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості організували для жителів сіл району виїзний захід у невеличке господарство. Пані Оксана охоче розповідає про досягнуті успіхи у веденні овочівництва: «Цьогорічні погодні умови та економічна ситуація в умовах карантину внесли свої корективи у веденні господарства. Спочатку дощі заливали теплиці, тоді- неймовірна спека-призвели до зменшення реалізації продукції, тим не менше, закриті місцеві ринки. Хвороби рослин вдалося подолати, а продукцію реалізовували просто з парників, свіжо збираною, просто з грядки». Незважаючи на те, що уже четвертий місяць продаємо огірки і помідори, ще можна немало зібрати врожаю. Господиня показує на практиці, як правильно пасинкувати овочі, щоб не пошкодити стебло, яке харчує плід, обрізати та зривати плоди, розповідає,  як боротися з хворобами.  Учасники заходу охоче смакували помідорами та огірками, дякували за хороші поради та навчання ефективного ведення сільського господарства.        Фахівець з профорієнтації  відділу надання соціальних псолуг Леся Захарчук розповіла про можливості організації власної справи за сприянням служби зайнятості. Спеціаліст Державної установи «Фітодослідна станція» Сергій Левківський наголосив на необхідності  і безпечності оброблення томатів біопрепаратами для попередження різних хвороб.

    Успішні аграрії є прикладом для тих членів особистих селянських господарств, які ще не визначилися з формами та видами зайнятості на селі.

     Провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Ратнівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Леся Захарчук.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь