Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

До Міжнародного дня людей з особливими потребами

Дата: 30.11.2020 14:25
Кількість переглядів: 554

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з особливими потребами. Згідно з даними ООН, від 10 до 15 відсотків населення Землі, а це майже 1 мільярд осіб, мають  тією чи іншою мірою обмежені фізичні можливості, з них близько 3 мільйонів проживає в Україні.

      На обліку в органах Пенсійного фонду України в області перебуває 45839  одержувачів пенсії по інвалідності з середнім розміром пенсійної виплати  2545,30грн. 2314 волинян пересуваються на колісних кріслах.

     Пенсійний фонд України ставить перед собою завдання не лише щодо забезпечення реалізації конституційного права осіб з інвалідністю на пенсійне забезпечення,  а й створення умов для їх соціалізації.

         Варто зауважити, що всі сервісні центри Фонду в області вже значною мірою обладнані та наразі переоснащуються відповідно до вимог інклюзивного обслуговування для забезпечення повного соціального спектру надання послуг громадянам з інвалідністю.

         Окрім розумного пристосування приміщень, доступність послуг Пенсійного фонду забезпечується запровадженням електронних сервісів, які цікаві та корисні для різних вікових груп.

         Після нескладної процедури реєстрації на веб- порталі Пенсійного фонду України (за допомогою кваліфікованого електронного підпису, або за кодом, отриманим при реєстрації відповідної заяви у найближчому відділі обслуговування громадян (сервісному центрі),  відкривається доступ до інформації про страховий стаж, заробіток, які містяться в реєстрі застрахованих осіб, документів пенсійної справи, надається можливість замовлення та отримання в електронному вигляді довідок або витягу з реєстру застрахованих осіб, подати запит для підготовки в паперовій формі довідок, інших документів, які заявник зможе одержати під час особистого звернення. Скориставшись “Пенсійним калькулятором” можна самостійно обчислити орієнтовний розмір майбутньої пенсії. При наявності кваліфікованого електронного підпису засобами веб – порталу можна подати заяву з необхідними документами для призначення чи перерахунку пенсії в «один дотик», що передбачає одноразове звернення до сервісного центру для ідентифікації особи.

        В 2020 році запрацювали нові сервіси: “Електронна трудова книжка” - як сучасний формат трудової книжки, що дає право кожній застрахованій особі вести облік трудової діяльності в електронній формі, та «Автоматичне призначення пенсії» - після заповнення анкети – заяви та надання сканованих документів за запропонованим переліком, рішення щодо призначення пенсії приймається автоматично і не передбачає особистого звернення до органів Фонду. 

    

         Водночас ми пам’ятаємо, що інколи людяність, добре і щире слово здатні замінити десятки сухих офіційних листів. Працівники Пенсійного фонду завжди готові до спілкування, толерантного ставлення з чітким усвідомленням незаперечної істини – «Ми різні, але рівні!».

 

Заступник начальника головного

управління Пенсійного фонду України

у Волинській  області                                                                  Тетяна КОШЛАТА

 

Начальник відділу обслуговування

громадян №9 (сервісний центр)                                                Лариса ЗАЛІПА

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь