Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги для ветеранів війни та учасників бойових дій

Дата: 31.01.2022 08:40
Кількість переглядів: 230

З 2017 року набули чинності зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які значно розширили права ветеранів війни та учасників бойових дій щодо отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Якщо раніше учасники бойових дій могли звертатися за правовою допомогою виключно щодо вирішення питань їхнього соціального захисту, то тепер — з будь-яких питань.

Держава надала учасникам бойових дій право на безоплатне отримання земельної ділянки. Але непоодинокі випадки, коли вони потребують допомоги для вирішення земельних питань. Так, до Костянтинівського бюро правової допомоги, що на Донеччині, звернулась учасниця бойових дій, якій сільська рада відмовила у наданні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Фахівчиня бюро склала адміністративний позов про визнання дій неправомірними та зобов’язання відповідача повторно розглянути заяву учасниці бойових дій та винести законне рішення. Рішенням суду позовні вимоги клієнтки були задоволені. Захисниця України отримала земельну ділянку.

Для отримання безоплатної вторинної правової допомоги ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», мають надати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, реєстраційний номер облікової картки платника податків такої особи, посвідчення встановленого зразка.




« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь