Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Онлайн - семінар вчителів предметів гуманітарного циклу

Дата: 20.03.2023 12:34
Кількість переглядів: 259

Нещодавно відбувся онлайн-семінар вчителів предметів гуманітарного циклу Самарівської територіальної громади  «Використання інноваційних технологій як шлях до формування ключових і предметних компетентностей учнів в умовах дистанційної та змішаної системи навчання».

Обговорювалися такі питання:

  1. Ефективне використання змішаних та дистанційних форм навчання в умовах нового формату освітньої діяльності. Бенедисюк І.В., учитель Межиситського ліцею, яка порівняла синхронний та асинхронний формати навчання, указала на позитивні сторони та проблеми такого навчання, поділилася корисними покликаннями та власним досвідом.

  2. Використання різних форм дистанційної комунікації між учасниками освітнього процесу (соціальних мереж, сайтів, блогів, відеозвʼязку тощо) в умовах змішаної системи навчання на уроках української мови та літератури. Самарчук З.С., учитель Самари-Оріхівського ліцею показала, як на уроках використовує Word як класну дошку для пояснення нового матеріалу, гру «Смайлик» та вебквест як форму позакласної роботи. Демчук Н.С., учитель Самарівського ліцею зацікавила грою «Факти і фейки», присвяченою річниці з дня народження Т.Шевченка.

  3. Застосування інноваційних технологій та їх вплив на розвиток критичного, логічного та творчого мислення учнів на уроках англійської мови. Досвідом своєї роботи поділився вчитель Лях О.С., Самарівський ліцей – це рольові ігри, вирішення проблемних питань, проектна діяльність, використання ІКТ, ігрові та інтегровані форми роботи.

  4. Особливості використання тестових технологій як форми контролю знань та підготовки учнів до ДПА, ЗНО. Повідомлення на цю тему підготувала вчитель Ярошик Л.П., Залухівський ліцей. Вона наголосила на важливості використання такої форми роботи, на класифікації тестів, на недоліках при їх використанні.

Усі виступи були цікаві, змістовні, глибокі.

Під час обговорення проблем, пов’язаних із викладанням предметів в умовах дистанційної та змішаної системи навчання своїм досвідом і спостереженнями поділилися Шинкарук Л.В. та Орищук Н.О., учителі Самари-Оріхівського ліцею.

                                                                           Голова МО вчителів предметів гуманітарного циклу Тетяна Октисюк

Фото без опису

 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь