Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Більше ППО для України – головний результат саміту G7

Дата: 14.06.2024 16:52
Кількість переглядів: 81

Учора розпочався 50-й саміт країн «Групи семи» (G7) в італійському місті Борго Егнація на півдні Апулії. Зустріч триватиме до 15 червня, однак питання щодо ситуації в Україні вже розглянули. Маємо значні досягнення, які стануть підґрунтям до проведення Саміту миру.

Насамперед Президент Володимир Зеленський визначив основні напрямки, за якими Україна найбільше потребує допомоги. Це додаткові системи ППО Patriot, пришвидшення переходу на F-16 та розробка плану Маршалла для України.

«Сьогодні майже всі наші зустрічі тут, на саміті G7, «Великої сімки», та на полях саміту – саме про те, про що кажуть наші військові, про наші потреби й про наші можливості зараз, якщо постачання буде достатнім і вчасним. З усіма лідерами ми говоримо про прискорення відправки в Україну заявлених пакетів, – повідомив Глава держави під час вечірнього звернення. – Зокрема, говорили щойно про це із Президентом Байденом. Говорив також сьогодні і з Джастіном Трюдо, Прем’єр-міністром Канади, про нову підтримку. Дякую, Джастіне! Також була зустріч із Ріші Сунаком, Прем’єр-міністром Британії. Теж буде плюс щодо постачання. І зустріч із Фуміо Кішідою, Прем’єр-міністром Японії. Хороша зустріч була і з Джорджею Мелоні, Главою Ради міністрів Італії. Дякую тобі, Джорджо, за цей змістовний саміт і за всю підтримку для України – для українців, для захисту наших дітей, сімей в Україні, усіх тих, чиє життя під ударами російського терору».

Як результат, Україна отримає більше ППО та необхідної техніки для фронту.

Також відбулося підписання двох безпекових угод – зі Сполученими Штатами та Японією. До слова, загалом уже підписано 17 угод, 10 з яких – з усіма країнами G7. Ще 10 – готують до підписання.

Окрім того, зроблено перший вагомий крок G7 щодо використання російських активів на користь України. А це 50 мільярдів доларів.

«Окремо хочу подякувати всім нашим партнерам сьогодні за підтримку Саміту миру та допомогу в залученні лідерів і держав. Разом світ точно може відновити справедливість і повернути чесний мир. Усе для цього ми робимо. Вже післязавтра – Саміт миру. Інавгураційний – зробимо перший реальний крок до чесного миру. Слава Україні!», – додав Володимир Зеленський.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь