Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Правова допомога

26 Серпня, 2022 р., 15:44
Зовсім скоро 1 вересня. Початок 2022-2023 навчального року для багатьох українців пройде не так, як зазвичай. Мільйони українців були вимушені виїхати у більш безпечні місця, отримали статус внутрішньо переміщених осіб. Хтось віддає дитину у перший клас, чиїсь син та донька продовжують  навчання у своїй школі, а комусь доводиться переводити дітей до школи за новим місцем проживання. Як вимушеним переселенцям влаштувати дітей до навчального закладу – з цим питанням розбирались фахівці системи надання безоплатної правової допомоги. До вашої уваги декілька алгоритмів дій.
08 Серпня, 2022 р., 15:59
Система надання безоплатної правової допомоги долучилася до Всеукраїнської інформаційної кампанії із захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права: кредити», яку проводить Національний банк України, та яка триватиме у липні-жовтні 2022 року в усіх регіонах України. Важливим напрямом кампанії стане роз’яснення населенню таких питань: на що звертати увагу під час оформлення кредиту, що таке  кредитні канікули та реструктуризація, які їхні умови та порядок оформлення. Також Національний банк разом із партнерами розповість, як перевірити кредитну історію та що робити в разі порушення кредитором чи  колектором вимог до етичної поведінки під час взаємодії зі споживачем.
28 Липня, 2022 р., 15:12
Збройна агресія російської федерації проти України вражає своєю жорстокістю та цинізмом. Велика трагедія українського народу сьогодні полягає в тому, що, крім житла і майна, ворог нищить та калічить людей, як дорослих, так і дітей. Вони потребують не тільки своєчасної та якісної медичної допомоги, а й допомоги в отриманні певного соціального статусу, що надасть можливість користуватися встановленими державою пільгами та гарантіями.
28 Липня, 2022 р., 15:10
В Україні з 11 липня набули чинності нові антитютюнові обмеження. Тепер електронні сигарети, IQOS та glo, кальяни, як і звичайні сигарети, заборонено вживати у громадських місцях.
26 Травня, 2022 р., 08:45
Комендантська година (заборонений час) – заборона військовим комендантом в певний час доби і на певний час перебувати на вулицях та в громадських місцях мешканцям певного населеного пункту, де встановлено Президентом України воєнний (надзвичайний) стан.
26 Травня, 2022 р., 08:44
Ратнівське бюро правової допомоги інформує, що 03 квітня 2022 року набрав чинності Закон України від 24 березня 2022 року № 2155-IX «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне використання гуманітарної допомоги», відповідно до якого Кримінальний кодекс України доповнено статтею 2012 «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги» такого змісту:
26 Травня, 2022 р., 08:43
Питання спадщини завжди є одним із актуальних та часто запитуваних громадянами у юристів системи надання безоплатної правової держави. Особливо гостро потреба у роз’ясненні порядку спадкування в українців постала у період воєнного стану. Адже, через запровадження особливого правового режиму, внаслідок воєнної загрози, в Україні були тимчасово обмежені деякі конституційні права і свободи людини і громадянина.
05 Травня, 2022 р., 06:57
В умовах російської військової агресії, чимало громадян України, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях щоденно піддаються примусу до вчинення протиправних дій, тому надзвичайно важливим є розуміння змісту статті 40 Кримінального кодексу України.
31 Січня, 2022 р., 08:48
При придбанні товарів кожен із нас, навіть не задумуючись, стає учасником правовідносин, які виникають між нами (споживачами) з одного боку та продавцем (підприємством, установою, організацію або громадянином-підприємцем) з іншого. Основним підтверджуючим документом відносин між споживачем і продавцем є договір.
31 Січня, 2022 р., 08:46
Якщо між подружжям виникає спір щодо розміру належних їм часток, порядку або способу поділу спільного майна, то добровільний порядок поділу майна змінюється на судовий. При поділі майна суду в першу чергу необхідно визначити його предмет, тобто те майно подружжя, яке підлягає поділу. При поділі майна подружжя мають враховуватися три категорії об'єктів:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь