Самарівська громада

Волинська область, Ковельський район

Правова допомога

31 Березня, 2023 р., 07:42
Воєнні питання та питання, пов’язані із військовослужбовцями зараз у топі запитуваних. Одне із таких стосується внесення змін до порядку виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовців у період дії воєнного стану, про це піде мова далі:
06 Грудня, 2022 р., 16:09
В умовах російської військової агресії, чимало громадян України, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях щоденно піддаються примусу до вчинення протиправних дій, тому надзвичайно важливим є розуміння змісту статті 40 Кримінального кодексу України.
01 Грудня, 2022 р., 07:45
Коли відшкодовуються збитки власникам землі та землекористувачам?
01 Грудня, 2022 р., 07:43
Інколи одна неправильна літера у прізвищі стає «каменем спотикання» при оформленні спадщини, різного роду договорів, пенсії по втраті годувальника… І в документах брат – не брат, і батько – не батько. Найчастіше помилку у написанні прізвища, імені або по батькові помічають уже після смерті родича, коли прийшовши до нотаріуса, виявляється, що підтвердити родинні відносини неможливо через розбіжності у документах. У такому разі, або у разі відсутності будь-яких документів про підтвердження родинних відносин, такий факт потрібно доводити у судовому порядку.
01 Грудня, 2022 р., 07:42
На жаль, навіть в умовах війни, дитяча злочинність не припиняється, а, навпаки, вимагає ще більш пильної уваги, як з боку правоохоронної системи, так і інших спеціалізованих органів та організацій, покликаних впливати на зниження її рівня.
28 Жовтня, 2022 р., 11:48
Приймаючи спадщину варто бути готовим до того, що до її складу можуть увійти не тільки права померлого родича, але і його обов’язки. До прикладу, за життя спадкодавець позичив у когось певну суму грошей або взяв кредит у банку і до своєї смерті не встиг повернути борг, то цей обов’язок переходить до його спадкоємців.
28 Жовтня, 2022 р., 11:46
Під час війни вже були зафіксовані випадки, коли людина усвідомлювала небезпечність своїх вчинків і передбачала їх шкідливі наслідки, але, перебуваючи під впливом безумовно переважаючої сили примусу, була позбавлена можливості керувати своїми вчинками і поставлена в необхідність чинити саме так, а не інакше. Якщо особа під впливом цих обставин вчинить дію чи бездіяльність, яка містить ознаки кримінального правопорушення, вона не буде притягнута до кримінальної відповідальності, оскільки ці дії спрямовані на захист інтересів громадян, суспільства та держави, і тому вони визнаються суспільно корисними або суспільно прийнятними і не є протиправними.
30 Вересня, 2022 р., 07:22
В умовах російської військової агресії зустрічаються непоодинокі випадки, коли громадяни України, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, піддаються примусу до вчинення протиправних дій.
27 Вересня, 2022 р., 07:10
Відповідно до статті 32 Сімейного кодексу України (далі – СК України) державна реєстрація шлюбу проводиться органом реєстрації актів цивільного стану через 1 місяць після подання чоловіком та жінкою відповідної заяви. За наявності поважних причин керівник органу державної реєстрації актів цивільного стану дозволяє реєстрацію шлюбу до спливу цього строку.
27 Вересня, 2022 р., 07:09
9 червня 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь